Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΓΙΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

 

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με αφορμή τις κατηγορίες περί παιδοφιλίας και παιδεραστίας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ως πρώτη είδηση, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων μετά την σωρεία καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ στην προσπάθεια να αντιληφθούμε την σημασία του πνευματικού προσανατολισμού στην κοινωνία που ζούμε.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σεραφείμ:

“Είναι εξαιρετικά προκλητικές οι δηλώσεις διαφόρων πολιτικών ηγετών που στηλιτεύουν τα φαινόμενα που παρακολουθεί η Ελληνική κοινωνία με αποτροπιασμό, την στιγμή κατά την οποία έχουν συνεργαστεί και έχουν προωθήσει την αποδόμηση της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας με νομοθετήματα  τα οποία καθιέρωσαν έτερον γενετήσιο προσανατολισμό και ουσιαστικά θεσμοθέτησαν αυτή την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας.

Το άρθρο 347 του ποινικού κώδικα που καθιέρωνε ένα αδίκημα 4.000 ετών, το αδίκημα της παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων, το κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα και δυστυχώς δεν το επανέφερε η σημερινή κυβέρνηση.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποδέχεται την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας ως δήθεν προτάγματος ελευθερίας και προσδιορισμού και όλα αυτά είναι επί σκηνής. Γιατί μας φαίνεται λοιπόν παράδοξο ότι οι άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το τραγικό σημείο να μην σέβονται ούτε τον εαυτό τους, ούτε το σώμα τους, ούτε τους άλλους;

Είναι αποτέλεσμα του αθεϊστικού μηνύματος που έχει εμποτίσει τις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων. Εάν δεν υπάρχει Θεός είπε ο Ντοστογιέφσκι με πολύ σοφία και σαφήνεια όλα επιτρέπονται. Και θα ρωτήσω και εγώ ο ταπεινός, γιατί να μην επιτρέπονται;

Αν πρόκειται σε 30, 40, 50 χρόνια να πεθάνω και να εκμηδενιστώ γιατί να είμαι ηθικός, γιατί να είμαι καθαρός. γιατί να είμαι έντιμος, γιατί να σέβομαι τον συνάνθρωπο μου; Εάν το σώμα μου δεν είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, γιατί να μην γίνει καταγώγιο δαιμονικών πράξεων και αισχροτήτων;

Σε αυτά τα ερωτήματα, λοιπόν, καλούμεθα να απαντήσουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι οι οποίοι έχουμε μια παράδοση 2.000 χρόνων της αποκεκαλυμμένης αλήθειας του Παναγίου Θεού. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία παρασιωπούν πονηρά και δόλια οι κράχτες οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και ωρύονται για τα αποτελέσματα, ενώ οι ίδιοι είναι οι δημιουργοί των πραγμάτων αυτών.

Με το κήρυγμα τους, με την αποδόμηση της αλήθειας και κυρίως με την εμφύτευση στους νέους ανθρώπους προταγμάτων ψεύδους, αισχρότητος και πνευματικής δυσωδίας.

Ιδού λοιπόν το θέμα πως τίθεται: Αθεΐα και σαρκολατρεία. Ο άνθρωπος εγκλωβισμένος στον χωροχρόνο του τώρα, του σήμερα, στην χοϊκότητα και στα πάθη του. Αυτό που χρειάζεται είναι απόλυτη επιστροφή, μετάνοια. Δεν χρειαζόμαστε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία που εξαγγέλει η κυβέρνηση, χρειαζόμαστε πνευματικότητα στα παιδιά μας. 

 

Να ξαναγυρίσει το κοκκίνισμα στα μάγουλα. Αν δεν σέβομαι το σώμα μου και τον εαυτό μου τότε δεν θα σεβαστώ και τον συνάνθρωπο όποιοι νόμοι και αν υπάρχουν και όποιες και αν είναι οι τιμωρίες.

 

Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι σημερινές αλλά παμπάλαιες και επανέρχονται όταν καταπίπτει ο άνθρωπος και χάνει τον ορθό πνευματικό προσανατολισμό.

 

Είναι ώρα μετανοίας, ώρα σοβαράς διδαχής στις νέες γενιές της αξίας που έχει ο άνθρωπος ως πρόσωπό και της ευθύνης που έχει απέναντι στην ελευθερία του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πράξεις του δεν μένουν στο σήμερα στο τώρα, αλλά θα μεταβούν μαζί του στην αιωνιότητα και θα αποτελέσουν τον κριτή του ή τον υπερασπιστή του στην κρίση του Παναγίου Θεού.

 

Αν αυτά τα παιδιά μας δεν τα μάθουν, δεν τα πιστέψουν, δεν τα ενστερνιστούν, τότε θα συνεχίσει το γαϊτανάκι αυτό. Βλέπουμε να ξετυλίγεται από τους έχοντες την εξουσία και την επιβολήν, να προβάλλουν αλλά και να επιβάλλουν την τραγικότητα τους.

Κηρύσσουν αθεΐα και ζητάνε ηθική. Ορκίζονται στον εαυτό τους που είναι ένα σώμα, ένας σκελετός με μυς και την ίδια στιγμή μιλούνε για τιμή, για σεβασμό, για συνείδηση, δηλαδή για μεταφυσικές έννοιες. Πως θα αντλήσουν μεταφυσική αλήθεια από χώμα και λάσπη;  Αυτό είναι το ερώτημα. Οι άνθρωποι αυτοί  είναι υπαίτιοι για όλα αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται έστω και αν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους”.

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται και ένα μέρος της επιστολής του Σεβασμιωτάτου προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τον Ιανουάριο του 2017.

Τότε ο Σεβαστός Ιεράρχης είχε υποστηρίξει:

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία σέβεται την προσωπική και ιδιωτική ζωή κάθε προσώπου, ως υπεύθυνη ελεύθερη επιλογή. Δεν έχει πρόθεση ούτε να επέμβει ρατσιστικά ούτε να αναστείλει δικαιώματα και ελευθερίες.

Η απενοχοποίηση, όμως, του εγκλήματος της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας με την θεσμική αναγνώριση των αισχίστων παθών της ομοφυλοφιλίας σήμερα, της παιδοφιλίας αύριο (βλ. Ολλανδία) και της κτηνοβασίας μεθαύριο (βλ. Γερμανία), αποτελεί ασύγγνωστο και τερατώδες κακούργημα εις βάρος του αιωνίου Θεού και του ανθρωπίνου προσώπου, το οποίο εξισώνεται πλήρως με την ύβρη των Σοδόμων και Γομόρρων.

Η αθώωση, υποστήριξη και παρουσίαση των αισχρών και ατίμων παθών ως φυσιολογικής καταστάσεως και ως απλής διαφορετικότητος προσκρούει στην πανανθρώπινη συνείδηση, η οποία ανά τους αιώνες γνωρίζει ως φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα, στο άρσεν και το θήλυ.

Αυτή είναι η ανθρώπινη φυσιολογία και οντολογία. Κάθε άλλη σχέση ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία, ως παρά φύσιν εκτροπή, η οποία δεν παρατηρείται ούτε και στα ζώα, παρά τα κατασκευασθέντα «ντοκυμαντέρς» του Σιωνιστικού συστήματος.

Ιδιαίτερα η Αγία Γραφή, που εκφράζει το θέλημα του Θεού, του Δημιουργού του ανθρώπου και σοφού Γνώστη της ανθρωπίνης φύσεως, καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως πάθος, ατιμία και ασχημοσύνη, το οποίο τιμωρήθηκε αυστηρά με φωτιά και θειάφι στην πόλη των Σοδόμων και Γομόρρων.

Για το σύνολο των Αγίων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα και αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τον Θεό – Δημιουργό του ανθρώπου σε άρσεν και θήλυ και βλάσφημη κατάργηση του Ευαγγελίου”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΩΝ

 

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ Ι.Μ. ΛΕΜΕΣΟΥ

 radio.jpg

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Copyright © AP.ANDREAS.LEMESOU 2014. All Rights Reserved.